WarehousingBanner

Over Van Dorst

VanDorstLogo

Van met paard en wagen melk bezorgen. Naar opslag en transport nu. Een wereld van verschil. Met ruim 85 jaar ertussen. Van Dorst Logistic Services is meer dan een bekende naam in de wereld van de logistiek. Het is bedrijf met historie. En jarenlange ervaring.

Transport met de vrachtwagen? Al in 1936 laat Cees van Dorst paard en wagen staan. Samen met zijn broer Louis begint hij met vervoer per vrachtwagen. Voor de landbouw met name. Een bedrijf dat eind jaren veertig al een belangrijke klant als Hero Conserven in Breda heeft. Om erwten zo van het land aan te leveren aan de fabriek.

Dat bedrijf groeit en groeit in die naoorlogse jaren van voorspoed. Zeker wanneer Ad van Dorst in 1964 in het bedrijf stapt. Hij is zoon van Cees. J.C. van Dorst & Zn. is de trotse naam van de onderneming vanaf dat moment. Ad timmert aan de weg en weet belangrijke klanten aan het bedrijf te binden. Zoals Nijpels (meubelen), Trimbach (verpakkingen) en Fokker (vliegtuigonderdelen).

De vloot met vrachtwagens neemt navenant toe. En het bedrijf kiest voor nieuwbouw. Aan de Marconilaan Noord in Bergen op Zoom. In 1980 neemt Van Dorst woonhuis, kantoor en loods in gebruik.

In de jaren erna groeit vooral de vraag naar opslagruimte, vooral van plaatselijke bedrijven. Het bedrijf breidt uit. Met opslagfaciliteiten aan de Bastionweg, de plek waar het ook nu allemaal gebeurt. De Marconilaan Noord gaat begin jaren negentig van de hand. Aan de Bastionweg groeit het bedrijf en de opslag verder.

Begin deze eeuw maakt Ad een belangrijke keuze. Zijn bedrijf is inmiddels gegroeid naar 30 vrachtwagens en 45 medewerkers. Maar opvolging is er niet. Hij stoot het grootste gedeelte van het stukgoederenvervoer af. Dat gaat naar Heijboer Transport in Etten-Leur.

Zelf gaat Ad verder met Van Dorst Logistic Services. Maar Ad stoot al snel zijn aandelen af naar Arnold de Hoon die op dat moment al binnen het bedrijf werkzaam is. Hij wordt de nieuwe eigenaar en is dat nog steeds. De dagelijkse leiding heeft hij inmiddels uit handen gegeven aan Marcel Verhagen.

Die heeft ook in roerige tijden van corona het stuur vast in handen. Met de nodige expertise en kundige medewerkers is Van Dorst als een van de drie belangrijkste logistieke spelers in Bergen op Zoom een vanzelfsprekende partner voor tal van klanten.

Voor opslag én transport! Met meer dan 30.000 vierkante meter opslagruimte, 8 vrachtwagens en 20 medewerkers. Op naar de 100!

Tekst Jan van de Kasteele