WarehousingBanner

Van Dorst zet 'breker' in als nieuwe transportoplossing

Van Dorst zet breker in als nieuwe transportoplossing!Twee containers. Van elk 20ft. Twee klanten. Op twee verschillende plekken. Een lastig verhaal. Tijdrovend. Als ze samen op een trailer staan. Maar daar is een oplossing voor. Het zogeheten breker-chassis. Beter voor de klant, efficiënter voor Van Dorst Logistic Services. En uiteindelijk in het voordeel van beide partijen.

Voor directeur Marcel Verhagen is het een logische stap voor zijn bedrijf. En daarom rijdt er sinds kort zo’n combinatie voor Van Dorst. Voorlopig op proef. Maar als het bevalt wordt ‘de breker’ een blijvertje.

Twee
Hoe dat werkt voor wie dat nog niet zou weten. Op de trailer kunnen twee containers. Maar zoals de naam breker al een beetje verraadt bestaat de trailer uit twee stukken. In praktijk betekent dit dat de chauffeur bij klant 1 het achterste gedeelte met container en al afkoppelt en met container 2 doorrijdt naar klant 2.

C02
Hij hoeft op het eerste adres niet meer te wachten tot de container is gelost en er eventueel een andere op is gezet. Dat gebeurt allemaal terwijl hij naar klant 2 rijdt. Efficiënt voor het bedrijf, scheelt bovendien aan CO2-uitstoot niet te vergeten. En bespaart kosten. Voor klant en Van Dorst Logistic Services.

Training
,,Een kleine training aan de chauffeur is natuurlijk nodig maar eigenlijk is het eigenlijk aankoppelen en rijden maar….”, zegt directeur Verhagen er over. De trailer kwam er op verzoek van een van de klanten van het bedrijf. ,,Na zes maanden kijken we of het breker-chassis aan onze verwachtingen voldoet.” Mogelijk dat Van Dorst Logistic Services dan zelfs nog een tweede breker toevoegt.

Voor meer informatie bel 0164-265930 of mail ons op This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tekst: Jan van de Kasteele