WarehousingBanner

Van Dorst Logistic Services BV. (VDT) : Van overgangsjaar in 2021 naar toekomstbestendig in 2022

Van Dorst 2021 - 2022Ondernemen is niet alleen creatief zijn als het goed gaat, maar ook de handen uit de mouwen steken als het even tegen zit. Het jaar 2021 was zo'n jaar waarin dit voor VDT nodig was. Het werd eigenlijk al in 2020 ingeluid door de komst van Corona en de grote invloed hiervan op de transportsector. De resultaten hiervan waren bij de start van 2021 enorm voelbaar en dus was het 'alle hens aan dek.' Nu, begin 2022, kunnen we met trots zeggen dat VDT van een lastig overgangsjaar geëvolueerd is naar 'toekomst klaar!'

Resultaat
De eerste helft van 2021 was 'overleven' en zoeken naar nieuwe mogelijkheden en klanten. Een proces dat al vanaf het tweede kwartaal van het jaar resultaat opleverde. En wel in dien mate dat einde 2021 de opslag weer op zijn normale niveau zat.

Werkgelegenheid
Een volle opslag zorgt niet alleen voor inkomsten, maar ook voor de nodige werkgelegenheid die hierbij komt kijken. Vanaf halverwege het jaar werd hierop ingezet door extra mensen in dienst te nemen én nieuw materiaal aan te schaffen. Ook de vervoertak van VDT wordt actief verder ontwikkeld waardoor bestaande klanten meer ontzorgd kunnen worden en nieuwe klanten worden aangetrokken.

Uitdaging
Dit vormt de opmaat naar de grootste uitdaging van 2022. Het verder ontwikkelen van logistieke diensten en de bijpassende klanten binnenhalen. Insteek is, om samen met deze afnemers, te groeien en zo voor alle partijen een 'win-win' situatie te creëren. Door goede samenwerkingen ben je beter af!

Investeren
Een andere belangrijke stap in 2022 is het investeren in een Warehouse Management Systeem, kortweg WMS. Dit moet het beheren van het warehouse makkelijker en nauwkeuriger maken. De ambitie voor 2022 gaat overigens verder dan alleen de strategische doelen te bepalen. Sommige plannen zijn direct zichtbaar. Zo zal vanaf Januari een nieuwe Scania truck gaan rijden en einde dit jaar een nieuwe VDT Volvo truck. Deze vormt niet alleen een visueel visitekaartje voor VDT, maar voorziet ook in de extra vraag naar transportcapaciteit.

Trots
Hoewel transport door veel mensen gezien wordt als een branche die om de 'middelen' draait, zijn we bij Van Dorst van mening dat ons belangrijkste 'kapitaal' uit mensen bestaat en hoe je met hen omgaat. Daarbij hebben we het over klanten en onze medewerkers. We zijn dan ook trots op ons personeelsbestand dat, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt, op orde is. Hoewel uitbreiding in de toekomst niet uitgesloten wordt.

Samenwerken
Uiteraard kunnen wij als bedrijf niet bestaan zonder onze klanten waarvoor wij ons met hart en ziel inzetten. In 2022 hopen we de bestaande relaties te kunnen versterken en nieuwe klanten aan te kunnen boren. Samenwerken met Van Dorst Logistic Services BV.? Wij ontvangen je met open armen en laten je graag zien wat ons bedrijf allemaal voor je kan betekenen. Samen gaan we 2022 met vertrouwen tegemoet!